Всі укриття у Львові мають бути відчинені цілодобово – влада

У Львові всі укриття мають бути відчинені цілодобово, таке рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій, повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Всі укриття на території Львівської громади мають бути відкритими 24/7. Таке рішення щойно проведеної комісії з надзвичайних ситуацій. Рішення непросте, але єдино правильне. Оскільки забезпечити відкривання сховищ на 100% неможливо, у Львові забороняємо закривати укриття», – написав він у телеграмі.

За словами мера, відповідальні особи, визначені власником будівлі, мають напрацювати відповідну схему.

«Причиною такого рішення стали 10 скарг на «гарячу лінію» минулої ночі. Залишаються люди, яким байдуже на своє життя та життя близьких», – додав Садовий.

Він наголосив, що це рішення – «остаточне і обговоренню не підлягає».

У ніч на 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову, внаслідок влучання у житловий будинок загинули п’ятеро людей, десятки – поранені. Влада повідомила, що руйнувань зазнали понад 30 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.​ Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що це «найбільш руйнівна атака по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни».

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що до правоохоронців надійшла інформація про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за статтею «залишення в небезпеці».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ