Як правильно одягати дитину восени

Осінь — це не тільки веселі ігри на опалому листі і стрибки по калюжах, але і час пронизливого вітру під теплим сонечком та несподіваних похолодань на вечір. Погода восени досить часто буває нестійкою, вона може швидко змінюватися.

Тим не менш, гуляти з малюком на вулиці потрібно щодня і батькам буде цікаво знати, як одягати дітей різного віку в осінній період.

Маленькій дитині одяг для осені слід підбирати дуже уважно. Малюкові в ньому повинно бути, перш за все, комфортно, не жарко і не холодно.

Для осінньої прогулянки з немовлям, якщо температура близько 10 градусів, ідеально підійде наступний комплект: бавовняна тонка білизна, бавовняний костюмчик, в’язані штанці і кофточка. Носочки прості, зверху утеплені, також дві шапочки, проста і утеплена і нарешті комбінезон. Як додатковий спосіб утеплення, який дуже знадобиться, особливо, якщо малюк заснув на вулиці, ковдра (плед), щоб укутати своє чадо. Необхідно передбачити і той момент, якщо піде дощ, не допускайте, щоб дитина промокла. Пам’ятайте, якщо дитина туго сповита, то вона не може ворушити ніжками і ручками. У цьому випадку малюк швидше замерзне, тому одягати його слід тепліше.

Необхідно, в першу чергу, подбати про взуття.
Малюки від півтора року почуваються вже впевнено на ніжках на будь-якій поверхні. Восени часто бувають калюжі, купи з листям і пройти повз них дитині, звичайно ж, нелегко. Тому маленьким мандрівникам без гумових чобіт просто не обійтись. Восени температура повітря поступово знижується, тому добре придбати чобітки з внутрішньою прокладкою з повсті або флісу. Також бажано придбати одяг, що не промокає. Його слід одягати поверх звичайної куртки і штанів.

Також є спеціальні непромокальні рукавички, які захищають від бруду дитячі ручки. У будь-якому випадку, як би ви не захотіли свого малюка одягнути для осінніх прогулянок, потрібно враховувати те, що дитина постійно знаходиться в русі, вона ніколи не буде сидіти на одному місці. Не варто одягати занадто тепло, але слід передбачити, щоб не було і холодно. Коли малюкові жарко, то він потіє, а це підвищує ризик простудних захворювань, так само це стосується і переохолодження малюка.

Щодо прогулянок дітей середнього та старшого дошкільного віку та школярів, то кілька наступних порад допоможуть впоратися з питанням, як правильно одягнути дитину на прогулянку, щоб було в самий раз.

1. Одягай дитину шарами:
Одягайте так, щоб зручно було, в разі чого, зняти. Тоді ні несподіване сонце, ні порив вітру зненацька вас не застануть.

2. Пам’ятай про капюшон:
Це вірний помічник. Капюшон завжди повинен бути про запас, наприклад, на випадок, якщо в шапці занадто жарко, а без неї холодно.

3. Обов’язково закривай шию і спину:
Малюк може бути одягнений, в цілому, не жарко, але його спина і шия завжди повинні бути закриті (але не закутані). Для цього достатньо мати в гардеробі пару довгих водолазок.

4. Оцініть штани з начосом:
Це універсально корисна річ і вони дозволяють трохи відстрочити ненависний більшості мам період «колготки під штани».

5. Використовуй дитячий одяг природних елементів:
Як мінімум, те, що безпосередньо стикається з тілом дитини, а, як максимум, і весь її гардероб, має бути з натуральних тканин.

6. Бігає — мінус річ
Якщо ваш малюк вже активний, враховуйте, що він сам себе зігріває. Тому на таких можна сміливо вдягати на одну річ менше. І навпаки.

Ну і головне. Якщо ваша дитина вже шкільного віку, то треба прислухатися також до її думки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ