Як ультрафіолет впливає на зір

Споглядання процесу зварювання для звичайного перехожого не може серйозно пошкодити зір чи призвести до його втрати. Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“В інтерв’ю з Yanina Sokolova відповіла на багато запитань громадян, зокрема — чи можна безпечно дивитися на “зварку”. Мається на увазі процес зварювання — технологія, коли спеціаліст за допомогою інструментів сплавлює метали, і від цього утворюються специфічні іскри. Страх про те, що навіть миттєвий погляд на них може серйозно пошкодити зір чи навіть призвести до його втрати — перебільшений. Тому ми цей міф зруйнували”, – йдеться у дописі.

Супрун пояснила, що пошкодження зору дуже малоймовірне, якщо ви на вулиці помітили, що десь працює зварювальник.

“Але це стосується суто перехожих на вулиці, і в жодному разі не спеціалістів, які працюють зі зварюванням. Іскри від зварювання містять ультрафіолетове випромінювання, яке може призвести до опіків ока. Симптоми — біль в очах, почервоніння, чутливість до яскравого світла, головний біль”, – розтлумачила автор допису.

За словами Супрун, чим довше ви піддаєтеся впливу ультрафіолетових променів, тим сильнішими будуть симптоми. Зазвичай за день-два все має нормалізуватися.

“Але про подальший перебіг недуги та лікування може робити висновки лише лікар, тому за потреби обов’язково до нього зверніться!” – застерегла вона. І додала: оскільки все залежить від процесу зварювання, зварювального струму та інших умов навколишнього середовища, немає чітких нормативів про те, з якої відстані дивитися на нього безпечно, а з якої – ні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ