Як зібрати дитину до першого класу

Перше вересня вже близько. Крім матеріальної складової, батьків, тривожить і те, чи діти дадуть собі раду в школі, чи їм сподобається навчатися, чи хороша буде вчителька, чи добре вона ставитиметься до дітей, чи будуть вони її любити і чи готові діти бути самостійними особистостями. Тривог безліч. Ось кілька пунктів, які допоможуть нам опанувати ситуацію і дозволять визначити пріоритети.

1. Знайомство з учителькою. Значно полегшить завдання попереднє знайомство з першою вчителькою. Вам буде корисно знати, що вашій дитині подобається людина, яка протягом найближчих чотирьох років буде суттєвою частиною вашого життя. Не менш важливою є і ваша добра співпраця з учителем. Підтримка його авторитету. І коли я говорю про співпрацю, то не пакунки й подарунки маю на увазі, а справжнє порозуміння та кооперацію. Пам’ятайте: ви з учителем — заодно, у вас спільні інтереси. Не перетворюйте школу на поле бою.

2. Дорого VS дешево. Перший клас це не змагання між батьками, хто більше грошей витратив на шкільне приладдя. Поставтеся до справи практично: купіть те, що насправді потрібне, і те, що довговічне. Якщо це ваш первісток, то ви ще не знаєте, але після кількох тижнів шкільного життя дорогі й дешеві спортивні штанці, а також штани від шкільної форми мають однаковий вигляд і колір: сіро-бурий. А фарба, пластилін і клей однаково важко відпираються як від дорогих, так і від дешевих блузочок та спідничок. Тому не майте докорів сумління, що не купуєте дитині дорогих речей. Дорожче не завжди краще.

3. Медогляд. Без медогляду дитину до школи не візьмуть, то варто сприймати цю процедуру як шанс отримати уявлення про стан здоров’я дитини. Тут можна би висунути море аргументів, але: життя дитини дорожче за всі незручності, з якими доводиться мати справу у держустановах поліклінічного типу.

4. Гуртом дешевше. Варто вивчити розташування усіх крамничок канцтоварів, їхній асортимент і ціни. Та по‑справжньому втішать ціни на зошити й іншу канцелярію, якщо вдасться потоваришувати з батьками однокласників вашого першокласника — гуртом дешевше. Багатодітні це вже знають. Та й мати «спільників» у такий нелегкий життєвий момент, як початок школи, — безцінне.

5. Телефон і школа. Не поспішайте дарувати дитині дорогі ґаджети, а якщо вони вже є, то не варто давати їх дитині до школи. Якщо справді є необхідність у телефоні — нехай це буде проста модель, стійка до падінь та недбалого ставлення. Діти не розуміють цінності предметів у грошовому еквіваленті, я вже мовчу, що вчителям на уроках доведеться змагатися за увагу з Андроїдом. Не знаю, хто виграє, але дитина точно залишиться у програші. А ви — у мінусі.

6. Бог у поміч. І на завершення. Дуже важливий пункт. Почніть навчальний рік із Богом. Підіть разом із дитиною до храму, візьміть портфелик і шкільні приладдя на освячення й просіть про терпеливість для себе, світлий розум для школярів та мудрість для вчителів. З Богом!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ