Як зміцнити імунітет взимку

Зима це період, коли значна частина людей відчуває занепад сил. Як наслідок – знижується працездатність, відчувається постійна втома. Такий фактор досить негативно впливає на наш імунітет, адже саме взимку він потребує особливого підкріплення.
Декілька порад, як зміцнити імунітет взимку:

1. Висипайтесь.
Всі знають, що хороший сон – запорука міцного здоров’я. Чим менше спите, тим більшим є ризик підхопити застуду. Це доведено численними дослідженнями. Поганий сон ослаблює імунітет, через що організм стає більш вразливим перед вірусами й інфекціями.

2. Займайтесь спортом.
Навіть звичайна зарядка вранці здатна зміцнити імунну систему. Як повідомляють фахівці, регулярні фізичні навантаження чудово впливають на здоров’я і захищають від постійних хвороб.

3. Їжте корисні продукти.
Щоб зміцнити свій імунітет, досить стежити за своїм раціоном харчування. Щодня ви повинні приймати фрукти та овочі. Взимку фахівці радять звернути увагу на цитрусові, капусту, хрін, часник, петрушку, моркву та імбир.

4. Пийте гарячі напої.
Вітамінні чаї дуже добре впливають на роботу імунітету. Фахівці рекомендують щодня випивати одну-дві чашки корисних гарячих напоїв: імбирного чаю, чаю з шипшини, лимона, меду, ромашки і навіть яблук.

5. Приймайте правильно антибіотики.
Приймайте відповідні ліки тільки за приписом лікаря і ні в якому разі не займайтеся самолікуванням. Прийом антибіотиків знижує імунітет майже на 50%, що робить організм більш слабким і вразливим.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ