ЄС хоче збільшити вартість шенгенських віз

Посли Євросоюзу дали зелене світло на переговори щодо внесення змін до візового кодексу, за якими вартість віз зросте до €80.
Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС, пише Європейська правда.
«Ефективне управління міграцією передбачає забезпечення змоги повернути тих, хто не має права залишатися в ЄС. Нові правила візового кодексу дадуть нам ще один інструмент для реагування на ті треті країни, які не хочуть повертати своїх власних громадян», – заявив Валентин Радев, глава МВС Болгарії, яка головує в Раді ЄС.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Запропоновані зміни передбачають модернізацію візової політики ЄС, що дозволить підвищити безпеку і розширити наявні інструменти для вирішення проблем міграції.
Вартість в’їзних документів буде збільшено з 60 до 80 євро, «щоб держави-члени Євросоюзу могли більшою мірою покривати витрати на оформлення віз».
Згідно з реформою, заявки на отримання віз можна буде подавати в період до шести місяців і не пізніше, ніж за 15 днів до поїздки. Реформа передбачає встановлення між країнами ЄС «узгодженого підходу до видачі багаторазових в’їзних віз для постійних мандрівників з позитивною історією». Період, на який європейська влада може видати їм шенген, може поступово збільшуватись від одного до п’яти років.
У даний час для українців збір визначений окремою угодою з Європейським союзом і становить 35 євро. Чи буде збільшено збір для українців, не уточнюється.
До шенгенської зони входять 22 країни ЄС, а також Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн. Фактично до неї також належать Монако, Сан-Марино , Андорра і Ватикан – ці держави не підписали законодавство Шенгену, але при перетині кордонів між ними і країнами-членами шенгенської зони також немає контролю прикордонної служби.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ