З 1 липня монетизують пільги на проїзд

З 1 липня 2017 року на Львівщині впровадять пілотний проект з монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті. Замість безкоштовного проїзду пільговики щомісяця отримуватимуть певну суму коштів. У зв’язку з цим перевізники відмовились від оприлюднених раніше намірів обмежити пільгові перевезення і погодились возити всіх пільговиків до липня.
Нагадаємо, раніше перевізники заявляли, що з 2 квітня суттєво обмежать перевезення пільговиків на приміських та міжміських маршрутах і возитимуть безкоштовно лише учасників бойових дій та інвалідів І групи.
31 березня голові Львівської ОДА домовився з перевізниками, що до 1 липня пільговий проїзд на Львівщині не обмежуватимуть.
З 1 липня на Львівщині планують впровадити монетизацію пільг.ОДА уже провела попередні розрахунки вартості монетизації пільг.
Монетизація пільг стосуватиметься як приміських і міжміських, так і міських маршрутів, зокрема у Львові.
До 1 липня, поки у громадському транспорті діятиме пільговий проїзд, перевізникам компенсовуватимуть частину витрат на пільгові перевезення.
Нагадаємо, що у Львівській області є близько 714 тис. пільговиків, що становить майже третину населення Львівської області. Мова йде про 520,6 тис. пенсіонерів, 91,9 тис. людей з інвалідністю, 51,8 тис. дітей з багатодітних сімей, 26,4 тис. учасників бойових дій, 11,7 тис. ветеранів органів внутрішніх справ і військової служби, 4,7 тис. чорнобильців.
Перевізники вже неодноразово погрожували припинити возити пільговиків. Минулого року перевізники заявляли, що лише у Львові за рік вони втрачають на пільговиках 90 млн грн, а на Львівщині – близько 190 млн грн.
Також був підписаний меморандум між перевізниками і обласною владою про запровадження пілотного проекту у Львівській області про монетизацію пільг та запровадження адресної допомоги пільговим категоріям населення.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ