З початком холодів Львівщина готується прийняти до 100 тисяч переселенців – Козицький

Станом на сьогодні на Львівщині є 131 стаціонарний пункт обігріву для населення.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як зазначив Козицький, у листопаді донорські організації передадуть рятувальникам Львівщини 38 пневмокаркасних надувних наметів, які можна буде використати як мобільні пункти обігріву. Окрім того, фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області готові додатково розгорнути ще 25 мобільних пунктів, щоб усі, хто буде потребувати, могли зігрітися.

Також Львівська обласна державна адміністрація домовилась із донорами й організаціями про забезпечення закладів охорони здоров’я та соціальної сфери мобільними котельнями, дизельними генераторами, дровами та вугіллям.

«Зважаючи на те, що надходить холодна пора, Львівщина готується прийняти нову хвилю вимушених переселенців – із тих областей, де опалювальний сезон не можна почати через перешкоджання окупанта. За попередніми підрахунками, йдеться про 100 тисяч людей. Готуємо тимчасове житло для них, просимо наших партнерів допомогти нам забезпечити його обігрівачами, дизель-генераторами, матрацами та ковдрами», – зазначив Козицький.

Львівська ОВА та всі районні військові адміністрації області затвердили Комплексний план проходження осінньо-зимового періоду 2022/23. У цьому документі передбачили алгоритм дій в разі ушкоджень об’єктів теплоенергетики, водопостачання, водовідведення, електропостачання та газопостачання.

«Підприємства теплокомуненерго також розробили план взаємодії між енергетичними підприємствами області у випадку настання кризової ситуації. Дякуємо усім, хто разом з нами. Нас підтримує весь цивілізований світ. Нас захищає найсміливіша та найвправніша армія. У єдності пройдемо усі випробування», – додав голова ЛОВА.

Як повідомляли, під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася стратегічна нарада щодо безпеки на об’єктах енергозабезпечення. Зеленський доручив створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури населених пунктів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ