З України намагались вивезти цінну ікону

КОНТРАБАНДНА ІКОНА, ЯКУ НАМАГАЛИСЯ ВИВЕЗТИ З УКРАЇНИ, ВИЯВИЛАСЬ КУЛЬТУРНОЮ ТА ІСТОРИЧНОЮ ЦІННІСТЮ

Працівники львівської митниці під час огляду мікроавтобуса «MERCEDES SPRINTER», який рухався з України до Польщі через «Шегині- Медика», виявили старовинний образ Казанської Богородиці.

Про це пише Львівська митниця.

Ікона знаходилась в картонній коробці, на дні багажного відділення, серед сувенірної продукції. Для «конспірації» образ Божої Матері прикрили шматком паралону, а зверху – столовим набором з ножів та виделок.

Відтак працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ та скерували знахідку на експертизу.

Відповідно до Висновку первинної державної експертизи культурних цінностей, виявлена «Казанська ікона Богородиці» є оригінальним твором живопису останньої чверті XIX століття і становить історичну та культурну цінність.

Повідомлення за фактом, в якому вбачаються ознаки правопорушення – «Контрабанда культурних цінностей та зброї», відповідно до я. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, скеровано в правоохоронні органи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ