Закон про амністію учасників АТО за 2016 рік

Президент України, на прохання керівників церков та Героїв України підписав Закон «Про амністію у 2016 році».
Про це повідомила прес-служба Президента.
«Ми підтримуємо прохання і самих покараних, і підтримуємо і саме військове керівництво, яке прохає про це. Якщо Президент помилує – це підніме авторитет самої армії, дух підтримає. Якщо ви їх помилуєте, то це буде на користь не тільки їм, а й на користь усій армії, тому ми підтримуємо прохання про помилування цих воїнів», – зазначив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
У свою чергу, Предстоятель Української православної церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив, що церква робить все, щоб зберегти цілісність України. Він також підтримав пропозицію щодо помилування тих, хто скоїв не тяжкі злочини.
«Я дякую за цю пропозицію, за відповідальне, державницьке ставлення до цього і підписую Закон України «Про амністію», який дозволяє воїнам – учасникам АТО за неважкі злочини вийти на волю», – сказав Петро Порошенко та підписав документ.
Глава держави зазначив, що ворог не очікував від українців такого самовідданого опору і героїзму. Він був упевнений у тому, що за два-три місяці країна розвалиться.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ