Закон про діяльність закладів охорони здоров’я

Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності установ охорони здоров’я».
Закон передбачає реформування системи охорони здоров’я України для створення мережі державних і комунальних медичних установ з достатнім рівнем самостійності для ефективного і своєчасного медичного забезпечення населення.
У закладів охорони здоров’я з’явилась можливість отримання фінансової та управлінської автономії для забезпечення фінансових, матеріально-технічних ресурсів системи охорони здоров’я. Існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров’я не буде скорочена, ці установи залишаться у державній та комунальній власності і не підлягають приватизації.
Спрощується порядок реорганізації закладів охорони здоров’я, державних та комунальних закладів, у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства; закон уточнює існуючу гарантію, що кошти, не використані закладом охорони здоров’я (крім державних та комунальних закладів) у поточному році, не будуть вилучатись і можуть бути використані на фінансування діяльності установи (зокрема, на оновлення матеріально-технічної бази).
Закон набирає чинності із наступного дня після опублікування та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ