Збільшуються штрафи за паркування на місцях для інвалідів

З 26 жовтня збільшуються штрафи за паркування на місцях для інвалідів. Про це Голова Національної поліції України заявив під час прес-конференції на тему «Закон про паркування: європейська свідомість чи законодавча відповідальність?»
Відтак глава відомства підкреслив, що для Національної поліції є питанням честі – швидко втілити вимоги цього закону в життя, усунувши перешкоди для людей з особливими потребами. За дотриманням вимог у цій частині законодавства стежитимуть підрозділи патрульної поліції та превентивної діяльності.
За словами заступника глави Нацполіції України Костянтина Бушуєва, норми прийнятого закону слід розглядати у розрізі двох складових частин. Першою з них є відповідальність учасників дорожнього руху, а другою – відповідальність юридичних осіб, які повинні забезпечити виконання положень закону.
З набуттям чинності законом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема – до статті 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) і статті 152-1 (Порушення правил паркування транспортних засобів). Також зміни вносяться до ст. 222 і ст. 257 КУпАП – щодо порядку розгляду адміністративних матеріалів, складених за порушення законодавства про паркування.
«Ці сухі юридичні складові несуть у собі глибокий зміст щодо меж і зон відповідальності. Із завтрашнього дня відповідальність у грошовому еквіваленті пропорційно збільшується із 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів громадян», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ