Змінилась процедура перереєстрації автомобілів у сервісних центрах МВС

Кабмін скасував процедуру зняття з обліку при продажу автомобілів. Транспортний засіб одразу буде перереєстровуватись на нового власника. Операція можлива за договорами купівлі-продажу транспортного засобу, дарування, обміну або фінансового лізингу, а також за заповітом та актом прийому-передачі. Операція доступна у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.

Відтепер зняти автомобіль з обліку можна лише за рішенням суду, утилізації або у випадку вивезення його за кордон.

«1 вересня вступила в силу постанова Кабінет міністрів, яка суттєво спрощує процедуру перереєстрації автомобілів. Відтепер при зміні власника відбувається пряма перереєстрація автомобіля», ‒ зазначив речник регіонального сервісного центру МВС Денис Пилат.

Переселенець із Криму Володимир із сім’єю остаточно перебрався до Львова і вирішив переоформити на себе і свою автівку. Досі їздив на кримській реєстрації за дорученням. Вже без зняття з обліку машину одразу записав на себе. Тож сьогодні здає кримські номери і отримує вже львівську реєстрацію.

«Вся процедура в мене зайняла 3,5 години. Раніше мені треба було побігати з тиждень. Купу грошей, нервів залишити. Без домовленостей нічого не можна було вирішити. Треба було запхати хабар. Раніше реально так було. Зараз приходив ‒ все доступно», ‒ каже Володимир.

При цьому нові правила реєстрації передбачають ширшу перевірку власника автомобіля на наявність у нього боргів. Також розширено перелік документів, необхідних для підтвердження правомірності придбання авто. Зокрема, доповнено договором купівлі-продажу транспортного засобу.

«Коли людина безпосередньо приходить в зал, я перевіряю інформацію. З того моменту до отримання свідоцтва про реєстрацію номерного знаку зазвичай біля 2-2,5 годин», ‒ розповіла операторка територіального сервісного центру Ірина Чаус.

В середньому, кажуть у львівському сервісному центрі, після скасування зняття з обліку автівки клієнти економлять від 200 гривень і до двох годин свого часу при перереєстрації.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ