470-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

470-й день війни. Коротко про головне за минулу добу для мешканців району:
▫️Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу.
▫️8 242 особи зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️На Яворівщині вогнеборці ліквідовують пожежу торфу. На відкритій території виникло загорання сухої трави на площі 1500 м кв. з подальшим займанням покладів торфу на площі 500 м кв. Працівники ДСНС закликають населення бути обережним та не перебувати поряд з небезпечними місцями, адже торф’яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки. Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. У цих ділянках після вигорання зберігається висока температура, тому людина, провалившись, може загинути.
▫️В Яворівській лікарні тепер є новий апарат – резектоскоп! Це єдине в Яворівському районі медичне обладнання, яке дозволяє проводити діагностику та оперативне втручання для лікування хвороб сечового міхура та сечових шляхів. Його використання дозволяє лікарю точно діагностувати захворювання і скоротити тривалість госпіталізації, покращити післяопераційний період для пацієнта. Такий апарат придбали цього року за кошти Яворівської міської ради. Вартість резектоскопічної системи понад 1,5 мільйона гривень. Зараз апарат вже готовий до використання! Дякую всім керівникам громад, депутатам за те, що розвиваєте медицину щоб швидше і якісніше лікувати пацієнтів!
▫️У Мостиськах та прилеглих до нього угіддя мисливського господарства «Мостиське ТМР» запровадили карантинні обмеження на 60 днів. Це вимушені заходи через те, що виявили сказ у кота. Також визначено межі неблагополучної на сказ території – м. Мостиська, загрозливу 5 км зону – прилеглі населені пункти с. Годині, с. Завада та угіддя мисливського господарства «Мостиське ТМР». В м. Мостиська, с. Годині та с. Завада заборонено проведення виставок, виводок собак, вивезення собак, котів і диких тварин. У загрозливих мисливських угіддях карантинної зони заборонено проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.
▫️Мешканці Яворівщини продовжують допомагати та підтримувати ЗСУ. Вкотре переконуюсь, що в єдності наша сила. Разом переможемо все. Дякую вам за ваші добрі серця: http://surl.li/htrxp
Все буде Україна!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ