Андріана дала концерт у Яворові на підтримку «Української стратегії Гройсмана”

Понад тисячу яворівчан вирішили провести вечір понеділка на концерті львівської «зірки» Андріани.  Вона продовжує свій тур містами Львівщини на підтримку політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».  Яворів, вже дев’яте місто.

Сама виконавиця наголосила, що її вояж має два основні завдання.  Перше –тішити людей українською піснею, а друге – підтримати ті системні зміни, які розпочалися в державі. Зокрема Андріана виділила позитивні наслідки україномовних квот на радіо та телебаченні: «Я дякую Володимиру Гройсману за те, що він відчинив двері перед артистами та особисто переді мною.  Я довгий час співаю, але те, що я співала рідною мовою, часто ставало на перешкоді в розвитку кар’єри.  Натомість сьогодні українським артистам стало набагато краще, бо українська мова стала модною.  Тому потрібно подякувати людям за те, що вони роблять для нас, для нашої культури та мови».

Публіка,  яка відвідала виступ Андріани була різноманітною: багато молоді, подружні пари.  На площі молоді сім’ї з дітьми ділились думками щодо сучасної медицини та реформи у сфері освіти.  Старші яворівчани цікавились подальшими реформами , в тому числі децентралізації.  Окрім серйозних розмов присутні співали і підспівували.  Старшому поколінню сучасні україномовні пісні також припали до вподоби.  Репертуар, як виявилося, добре знайомий мешканцям Яворова.

Яворівчанка пані Наталія дуже задоволена тим, що завітала на концерт. Творчість Андріани їй подобається.  А ще й політичні вподобання співпадають. Жінці 33 роки і вона не приховує – свій голос на парламентських виборах віддасть за «Українську стратегію Гройсмана».  «Володимир Гройсман для мене є одним з найкращих прем’єрів», – каже Наталя, – «Це один з небагатьох прем’єр-міністрів, який так багато зробив для нашої країни. І нова українська школа, яка почала працювати, і політика децентралізації, яку проводив він. Тому я вважаю, що ця партія – то команда справжніх фахівців,  яка знає що робити.  Вона це вже довела впродовж останніх років».

І як би довго не втримували яворівчани співачку своїми оваціями, концерт таки добіг до завершення. Адже настане новий день і на Андріану чекатимуть нові концерти. Із Яворова вона помандрувала за маршрутом Сокаль, Турка . Завершиться тур 19-го липня в Червонограді.
Володимир Думич

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ