559-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

559-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️Один раз мали сповіщення про повітряну тривогу.
▫️8060 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Полковника Дениса Чаюка призначили на посаду начальника Львівський обласний ТЦК та СП. Новий очільник обласного ТЦК та СП – учасник російсько-української війни, брав участь у боях за Луганський аеропорт та Дебальцеве, був заступником командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади. У березні під час визволення села Малинівка Запорізької області отримав поранення через ворожу гранату. За особисту мужність та результативність у боях з окупантами, знищення техніки й живої сили ворога відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського Денису Чаюку присвоїли звання Героя України.
▫️Грант для ветеранів та членів їх сімей: як реалізовується програма на Львівщині. Заяву про участь у програмі можна подати онлайн до 19 листопада через портал «Дія» (https://is.gd/KT7RoW). Кошти на старт або розвиток власного бізнесу ветеранам або членам їхніх сімей надаються у розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн. Їх можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, для оренди приміщення та транспортних засобів, закупівлі ліцензійного програмного забезпечення, оплати послуг з маркетингу та реклами тощо. Більше про програму – за посиланням https://bit.ly/3GQ8WDe .
▫️Послуга виготовлення паспорту у Новояворівському ЦНАПі стане ще доступнішою.
Новояворівська міська рада запустила в роботу ще 2 паспортні установки і відтепер у ЦНАП Новояворівської громади їх загалом є 3. Дві працюватимуть на виготовлення паспортів, а одна – на видачу. Це дозволяє покращити сервіс та зробити процес отримання закордонного паспорту чи ID-картки простішим та якіснішим. Оплатити послугу можна у терміналі EasyPay, який знаходиться у приміщенні ЦНАПу: http://surl.li/kunmz.
▫️У зв’язку з виконанням ремонтних робіт на Мостиському АГРС, буде припинено подачу газу з 08:00 год 7 вересня пуск газу – з 15:00 год 7 вересня (в міру виконання робіт). Список населених пунктів за посиланням: http://surl.li/kunnq.
▫️Деякі категорії сімей отримуватимуть допомогу від держави на порталі Дія. Запустили 4 соціальні онлайн-сервіси. На порталі Дія доступні:
допомога при усиновленні дитини — https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-usinovlenni-ditini
допомога на дитину одинокій матері або батьку
— https://diia.gov.ua/…/dopomoga-na-ditinu-odinokij…
допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною
— https://diia.gov.ua/…/dopomoga-lyudini-yaka-doglyadaye…
допомога людині з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю — https://diia.gov.ua/…/dopomoga-lyudini-z-invalidnistyu…
Разом до перемоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ