Акція «Не підпалюй, не вбивай життя!»

Працівники Івано – Франківської бібліотеки-філії для дітей разом з учнями п’ятих класів місцевої школи провели екологічну акцію «Не підпалюй, не вбивай життя!»
Дана акція була спрямована на протидію спалюванню сухих рослинних залишків.
На заході взяли участь: фахівець з екологічної освіти Яворівського НПП Лазурко Марія та фахівець з туристичного обслуговування Яворівського НПП Косач Христина. Фахівці розповіли дітям про екологічні наслідки випалювання сухої рослинності.
У ході бесіди учні перечислювали причини, у зв’язку з якими не можна спалювати сухої трави. Також, було наголошено на тому, що дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж.
Одним із завдань для учасників акції було розгадати зашифроване завдання-послання. Відгадавши ребус, діти отримали вислів: «Спалювання сухої трави – злочин проти природи».
Працівники бібліотеки Пукало Н. та Вишинська І. висловили сподівання, що юні читачі виростуть екологічно свідомими громадянами та їхні подальші дії будуть направлені на благо навколишнього середовища.
До даного заходу учні підготували малюнки. На завершення акції діти вийшли на вулицю і роздавали перехожим флаєри з інформацією про шкідливість спалювання сухої трави та про збереження первоцвітів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ