На Яворівщині віддали шану Герою Небесної Сотні Роману Сенику

Учора, 26 липня 2020 року, день народження Героя Небесної Сотні Сеника Романа. Пам’ять Героя вшанували в селі Наконечне Друге, де спочиває Роман Сеник.

Спільною молитвою вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні – Романа Сеника та поклали квіти на його могилу, з нагоди 52 річниці від Дня народження.

Також у вестибюлі Львівської обласної адміністрації встановлено присвячений Герою стенд із виставки “Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини” Музею визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею. Ознайомитися з виставкою «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини».

Довідка
Сеник Роман Федорович( 26 липня 1968 року, с. Наконечне Друге Яворівського р-ну – 25 січня 2014, м. Київ) Народився на Яворівщині. У восьмирічному віці Роман відзначився тим, що врятував з крижаної води дівчинку, яка каталася на санчатах і впала в річку. Закінчив школу в Наконечному Першому.У 1989 році першим підняв синьо-жовтий прапор у своєму селі. Роман Сеник служив миротворцем у контингенті Миротворчих сил ООН у Югославії під час війни Хорватії за незалежність. Мав бойові нагороди. Упродовж останніх15-ти років мешкав у м. Турка, працював оператором на автозаправній станції. Романа знали як чесну, доброзичливу, чуйну людину, готову в будь-яку мить прийти на допомогу. Від початку подій на Євромайдані до Києва їздив тричі. Входив до 29ої Бойківської сотні самооборони Майдану. Носив із собою прапор України з написом «Турка», через що в сотні його називали «Турківським прапороносцем» Романа Сеника було поранено 22 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» на Грушевського під час Євромайдану, коли Роман стояв з прапором на передовій. Снайпер прострілив йому легеню та завдав важкого поранення в плече бронебійною кулею спеціального призначення Роман переніс кілька операцій у Київській міській клінічній лікарні № 17, втратив багато крові, йому довелося ампутувати руку. Проте ушкодженн явиявилися занадто важкими, і вранці 25 січня він помер у лікарні, не приходячи до тями. Похорон відбувся 27 січня у рідномуселі Романа Наконечному Другому Яворівського району Львівської області.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ