Американські солдати у Краковецькому НРЦ

Американські військові, які проводять вишкіл для українських військовослужбовців на Яворівському полігоні, взяли шефство над Краковецьким навчально-реабілітаційним центром, де навчаються діти з особливими освітніми потребами.

У 2017 році військові 27-ої піхотної бойової бригади Національної гвардії штату Нью-Йорк,
США «Оріон» вперше завітали до Краковецького навчально-реабілітаційного центру. Ознайомившись із проблемами та потребамивзялись допомагати: купували дітям теплі речі , корекційні засоби, мячі, ігри…та акустичну систему. Коли завершувався їх термін перебування в Україні- передали шефство новоприбулим військовим з 278-й бронекавалерійського полку Національної гвардії штату Теннессі, США.
Серпень 2018 р.- 2019 р. квітень кожного місяця військові відвідували дітей у Краковецькому НРЦ.

Вони допомогли дуже: зроблені дворові лавки ( 10 шт.), встановлення дитячо-ігрового майданчику та облаштування території для майданчику; збирання картоплі на шкільному полі; майстер-класи для дітей; спортивні ігри, естафети та розваги з дітьми; подарували тварин для Дитячої міні-ферми, (для здобуття
навиків ведення фермерства, що допоможе дітям у майбутньому працевлаштуватись або провадити власне господарство для реалізації продукції і для власного спожитку).

Американські військові були частими гостями на дитячих святах, де брали активну участь. Настільки потоваришували, що дітлахи бігли їм на зустріч, обнімали вітаючись , знали своїх друзів поіменно. Безмежного тепла, радості, доброти і милосердя вони віддали дітям!

До американських військових долучились Литовські військові, які також приїжджали і допомагали діткам.
У 2019 р. на зміну бравих Теннессійських бронекавалеристів прибули бійці із славетної  101-ої повітряно–штуромової дивізії Збройних Сил США «Клекотливі орли». У кінці квітня, передаючи естафету благодійництва «Клекотливим орлам» командири обох підрозділів завітали у Краковецький НРЦ. На прощання
подарували свій прапор з власними підписами усіх військових, що брали участь у допомозі закладу. Також залишили на спільному прапорі відбитки своїх долонь, а дітки їм свої на згадку залишили долоньки і
передали у Теннессі.

У Краковецькому НРЦ командирів привітала також голова сільської ради Мамчур Ольга Іванівна, подякувала їм за таку важливу допомогу дітям з особливими освітніми потребами, за вишкіл наших солдат на полігоні та побажала усім миру. Командири та капелани відвідали селищну раду, де О. І. Мамчур розповіла їм про історію Краковця, подарувала буклети та провела невеличку екскурсію селищем.

10 травня литовські солдати разом із американськими «Клекотливі орли» уже надаватимуть допомогу Краковецькому НРЦ: облаштують зеркалами залу ритміки та встановлять ворота на футбольному полі. Дітвора із нетерпінням чекає щоб допомагати, адже футбол – це улюблена гра усіх!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ