Махінації з ПДВ Яворівської КЕЧ

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина (району) підписала два договори на послуги з постачання пари та гарячої води вартістю 16,4 млн грн без ПДВ з ПП «Галполітрейд-Постач». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro, пишуть “Наші гроші. Львів”.
Для військового містечка № 53 замовили 8003 гКал на майже 16 млн грн по 1999 грн, а для Яворівського військкомату – ще 240 гКал по 1689 грн. До речі, в кінці грудня 2017 року Яворівська КЕЧ замовляла в «Галполітрейд-Постачу» 71 гКал по 1445 грн.
В обох випадках закупівлю здійснили за переговорною процедурою для потреб оборони. Для участі в переговорах запрошували лише «Галполітрейд-Постач». Як розповів «НГ. Львів» голова тендерного комітету Богдан Стадник, «Галполітрейд-Постач» вже давно надавало послуги і для військкомату, і для військового містечка № 53, однак замовником виступало не КЕЧ, а будинкоуправління.
За яких обставин «Галполітрейд-Постач» розпочало надати послуги Богдан Стадник не знає, як і те, чи проводився конкурс. У Віснику державних закупівель і в Prozorro не має інформації про тендери, де б перемагало «Галполітрейд-Постач», окрім трьох договорів з Яворівською КЕЧ у грудні 2017-лютому 2018 року, які згадані в даній публікації.
На сайті ЄДата вказано, що у 2015-2016 роках «Галполітрейд-Постач» отримувало незначні суми від Яворівської КЕЧ за послуги теплопостачання, однак об’єкти у призначенні платежу вказані не були. Загалом так було перераховано лише 0,3 млн грн. Будь-які інші платежі від інших замовників, тим більше в мільйонних сумах, відсутні.
Власником ПП «Галполітрейд-Постач» є Галина Білинська, донька заступника заступника начальника Нацакадемії сухопутних військ Йосипа Саєвича, Галина Лосєва, теща заступника начальника тилу Національної академії сухопутних військ Олександра Мельничука, та Андрій Савицький, брат екс-начальника Яворівської КЕЧ Федора Савицького. Останній 7 листопада 2017 року почав працювати старшим офіцером відділу експлуатації казарменно-житлового фонду та комунальних споруд Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.
Керівником «Галполітрейд-Постачу» з 1 січня цього року на 0,25 ставки за сумісництвом став Жук Ігор Любомирович. Людина з таким же ПІБ у 2017 році працювала начальником відділу економічної роботи і моніторингу фінансово-економічного управління Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ