На Яворівщині сьогодні відкриють притулок для бурих ведмедів

Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, на Яворівщині відбудеться урочисте відкриття ведмежого притулку «Домажир», який стане домівкою для двох десятків ведмедів.
Про це повідомляє Держекоінспекція у Львівській області.
Ведмежий притулок «Домажир» заснований за підтримки Міжнародного фонду «Чотири лапи». Це унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів. Притулок має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків, цирків та притравлювальних станцій з метою проходження реабілітації та відновлення природного балансу цих тварин.
У ведмежому притулку «Домажир» умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним і поведінковим потребам тварин. Тут все облаштовано так, щоб тварина почувала себе комфортно: є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею 1 тис. квадратних метрів. Зараз у притулку перебувають 5 ведмедів.
Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки і всі охочі матимуть змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.
Як повідомляли, 16 жовтня у притулку «Домажир» розпочинається туристичний сезон.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ