Арешт у Франції 8 українців

У місті Яворові ходить чутка про те, що у Франції, в тюрмі опинилося восьмеро українців, серед яких – яворівчани.
Люди в Яворові подейкують, що цих вісьмох українців у Франції правоохоронці упіймали та заарештували з великою контрабандою цигарок. Мовляв, уже родичам сповістили про вартість застави – у 20 тис. євро за кожного.
В Яворівській відділ поліції ГУ НП у Львівській області офіційного листа не надходило.
Кілька років тому через ліквідацію Залізної дивізії, підрозділи якої дислокувалися в м. Яворові, м. Рава-Руській, м. Львові, с. Свидниці, був факт перебування у французькій тюрмі звільненого з війська майора ЗСУ В., якого, як нелегала, упіймали на паромі через Ла-Манш, куди він пробрався «зайцем» – з метою потрапити у Великобританію, а звідти – у США. Екс-офіцер опісля депортації розповів про своє перебування у французькій тюрмі, яке охарактеризував, як змістовний відпочинок від проблем. З його слів, у французькій тюрмі він перебував разом з нелегалом з Конго у просторій камері з телевізором та санвузлом. Вивчив французьку мову, грав у волейбол, футбол, великий теніс, смачно їв. Не журився навіть через заборону тютюнопаління, до якого звик в армії. Охоронці, довідавшись, що в’язень – офіцер, якого держава викинула на вулицю, приносили йому цигарки та пригощали цукерками.
Також є інформація, що в Кувейті півроку відсидів у буцегарні один галичанин – за самогоноваріння.
Довідка
За неофіційною статистикою, у Франції мешкає близько 40 тис. громадян українського походження. Переважну більшість з них раніше становили нащадки трудових і політичних емігрантів, переміщених осіб. Зараз – трудові мігранти та нелегали.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ