Без згоди громад Яворівського району нічого робити не будуть, – Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні повідомив, що незабаром на Львівському міському полігоні ТПВ у с. В. Грибовичі розпочнуть укрпілення дамби, яка відгороджує озера з інфільтратом від населених пунктів.
«Коротко про ситуації в місті. Ми практично завершили вивезення накопиченого сміття з міста. Поточна очистка наразі відбувається в нормальному режимі. Однак, полігони Львівської області оголосили, що приймуть лише дуже обмежений об’єм сміття з міста. Мені залишається сподіватись, що більше нікому не прийде в голову ідея організовувати нову блокаду та ставити в критичне становище наше місто.
Паралельно відбуваються такі процеси. В четвер ми разом з віце-прем’єр-міністром Кістіоном провели інспекцію Грибовицького полігону. Нам вдалось нарешті переконати селян, що подальше повне блокування доступу до полігону становить загрозу перш за все для них самих. Ми розпочнемо укрпілення дамби, яка відгороджує озера з інфільтратом від населених пунктів. Однак, досі невирішеним залишається питання щодо тіла самого полігону. Без згоди навколишніх громад ми не зможемо розпочати процес стабілізації рухомих частин полігону та його подальшої рекультивації.
Окремо ведеться робота по ділянці на Яворівській «Сірці». Працює науково-експертна група на чолі з академіком Ігорем Юхновським, яка має дати свої остаточні висновки до 13 лютого. Ми повністю покладаємся на результати роботи фахівців і будемо приймати подальші рішення щодо цієї ділянки лише за погодженням з громадами тих міст та сіл, які є поруч з «Сіркою»»
, – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ