Біля Домажир реабілітовуватимуть бурих ведмедів

Міністерство екології та природних ресурсів спільно з міжнародним фондом «Чотири лапи Інтернешнл» розпочали співпрацю у сфері будівництва спеціального розплідника та обміну досвідом для реабілітації бурих ведмедів після їх утримання в неволі.
Про це під час підписання Меморандуму про співпрацю повідомив профільний міністр Остап Семерак, повідомляє прес-служба Мінекології.
«Ми співпрацюємо з фондом у сфері будівництва чергового реабілітаційного центру за гроші фонду, який буде розташовано у Львівській області», – сказав Семерак. Центр будується біля села Домажир Яворівського району.
Цей центр (розплідник) буде призначений для бурих ведмедів, яких за рішенням суду заберуть з цирків, приватних зоопарків або інших розважальних закладів для подальшої реабілітації.
«В Україні існує проблема утримання бурих ведмедів у неволі, і є більш як 30 судових рішень, які зобов’язують державу забирати ведмедів з неприродних і жорстоких умов утримання, які були створені в цирках або в інших розважальних закладах… Зараз у нас немає технічних можливостей виконати рішення судів, тому спільні зусилля разом з фондом дадуть нам змогу виконати ці рішення», – додав міністр.
За його інформацією, на сьогодні Мінекології має один такий центр у нацпарку «Синевир», в якому міститься 19 ведмедів (максимально допустима кількість), а також фонд «Чотири лапи Інтернешнл» вже збудував розплідник у Житомирській області. «Для будівництва розплідників не вистачає фінансування, також нам потрібно отримати новий досвід у вирішенні таких проблем», – сказав міністр, коментуючи необхідність співпраці з фондом.
vedmedi

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ