Чоловік з Яворівщини за 10 тис. доларів США хотів допомогти перетнути державний кордон

За 10 тис. доларів США переправити через державний кордон поза межами КПП – підозрюваного затримано.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 53-річному уродженцю Яворівського району Львівської області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, в період дії в Україні воєнного стану, пообіцяв чоловіку призовного віку за 10 тис. доларів США переправити його через кордон поза межами контрольно-пропускних пунктів. Допомогти у цьому мали інші співучасники злочину, особи яких встановлюються.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів у сумі 10 тис. доларів США.

На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ НП у Львівській за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ