Департамент екології підписав меморандум про співпрацю з Ведмежим притулком «Домажир»

Підписанти меморандуму домовилися про співпрацю і обмін інформацією, яка пов’язана із збереженням довкілля.

Під час візиту до Ведмежого притулку «Домажир» департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА підписав меморандум про співпрацю та взаєморозуміння з Ведмежим притулком «Домажир».

Підписанти меморандуму домовилися про співпрацю і обмін інформацією, яка пов’язана із збереженням довкілля, екопросвітницькою діяльністю та захистом тварин від жорстокого поводження; реалізацію спільних програм та проєктів для збереження довкілля та підвищення рівня екологічної свідомості населення тощо.

Також в межах зустрічі відбувся екоосвітній захід, під час якого представники Ведмежого притулку «Домажир» поділилися досвідом та напрацюваннями у просвітницькій сфері з фахівцями з екоосвіти установ природно-заповідного фонду Львівщини провівши тренінг «Екологічна освіта – шлях до зміни свідомості людини».

Участь у заході взяли представники природного заповідника «Розточчя», національних природних парків «Північне Поділля», «Сколівські Бескиди», «Яворівський», «Королівські Бескиди» та «Бойківщина», регіональних ландшафтних парків «Знесіння», «Равське Розточчя», «Надсянський», «Стільське Горбогір’я» та «Верхньодністровські Бескиди».

У ході зустрічі екоосвітянам природоохоронних установ презентували освітні локації у візит-зоні Ведмежого Притулку «Домажир»; Лісову аудиторію, як модель навчання у природному середовищі; стенди, освітні інсталяції та інтерактивні методи подачі інформації.

«Розуміння сучасних підходів в поширенні екологічних знань є одним із важливих підходів до реалізації екологічної політики в країні загалом, а сьогоднішній досвід, якого набули представники природоохоронних установ Львівщини – це ще один крок до якісного поширення знань, бо саме вони налагоджуватимуть співпрацю з місцевим населенням у своїх регіонах, саме вони будуть передавати знання про бережливе ставлення до природи як дорослим, так і дітям в школі», – зауважила Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ