Депутати Яворівської міськради закликали прийняти новий Виборчий кодекс

Під час XXXIX сесії Яворівської міської ради VII демократичного скликання депутатським корпусом було ухвалено звернення до Президента України Петра Порошенка та голови Верховної Ради України Андрія Парубія з приводу нового Виборчого кодексу України.
У цьому зверненні депутати Яворівської міської ради Львівської області, зокрема, йдеться:
«7 листопада Верховна Рада України 226 голосами ухвалила в першому читанні проект нового Виборчого кодексу України. Він покладе початок оновленню всієї системи влади в Україні, припинивши купівлю місць у парламенті.
Головна новація документа – регіональні відкриті виборчі списки –відповідає вимогам виборців та демократичним міжнародним практикам. Така система дасть людям змогу самостійно визначати, хто представлятиме їхні інтереси у законодавчому органі, та підвищить відповідальність депутатів перед виборцями.
Крім того, у Виборчому кодексі України передбачено, що висувати кандидатів на загальнонаціональних виборах можуть лише політичні сили, які мають регіональні організації не менш як у 14 адміністративно-територіальних одиницях. Разом із 4-відсотковим прохідним бар’єром дана норма допоможе очистити політичне поле України від партій-одноденок та піар-проектів. Такий підхід сприятиме розбудові справжніх потужних політсил і відкриє шлях до зміни всієї корупційної системи влади в Україні, яку до кінця не зміг зламати жоден Майдан.
Тому ми, депутати Яворівської міської ради, висловлюємо свою підтримку змінам у виборчому законодавстві та закликаємо парламент проголосувати за Виборчий кодекс України у другому читанні та в цілому. Також закликаємо Президента України Петра Порошенка якнайшвидше підписати його та ввести у дію».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ