Двох студентів-марокканців затримали за 400 метрів від кордону

Мешканці одного з прикордонних сіл повідомили дільничному інспектору прикордонної служби відділу «Краковець» про двох іноземців африканської зовнішності. На пошук невідомих вибула група реагування прикордонників, затримати їх вдалося за 400 метрів від державного кордону.
Про це повідомив речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.
З його слів, розшукуваними виявилися громадяни Марокко, чоловіки – 1988 та 1989 років народження: при собі вони мали документи та посвідки на тимчасове проживання в Україні.
«З’ясувалося, що іноземці навчаються на першому курсі одного із українських вишів. Однак надати аргументовану відповідь про те, що вони робили поблизу кордону з ЄС за десяток годин дороги від їхнього навчального закладу, чоловіки не змогли. Згодом мандрівники зізналися, що на меті мали дістатися сусідньої Польщі, а далі – до країн Європи.
За спробу незаконного перетинання державного кордону України, вчинену групою осіб іноземців, їх притягнуть до адміністративної відповідальності. Згідно з частиною 2 статті 204-1 КУпАП, стягнення передбачає штраф у розмірі до 8500 тисяч гривень – кожному», – інформує речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ