Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у Немирові

Сьогодні, у четвер, 26 вересня 2018 року, рятувальники Яворівщини відвідалии Немирівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, щоб провести громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Про це повідомляє Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.
Головним завданням якої є ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника.
Акція почалась з включення звукової сигналізації (три довгих дзвінки), яка сповістила працівників й вихованців закладу про виникнення умовної пожежі та про початок екстреної евакуації. Учні у супроводі вчителів організовано пересувалися до виходів, а далі – до спеціально визначеного місця на якому шикувалися по класах, де педагогами терміново проводилась перекличка за класними журналами й повідомлялось про наявність дітей в класі (на цей день) та про кількість евакуйованих.
Навчальна евакуація була проведена з метою практичного відпрацювання дій працівників та учнів закладу при пожежі.

Виступ працівників Яворівського РВ та 54 ДПРП 23 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівькій області почався з розповіді про діяльність пожежно-рятувальної служби, про специфіку роботи рятувальників, дітям нагадали про найбільш поширені ризики, з якими можна зіткнутися щоденно, та довели статистику різних надзвичайних ситуацій. Також рятувальники нагадали, як поводитись коли залишаєшся без нагляду дорослих, під час відпочинку біля водойм чи прогулянок у лісі, у випадку знаходження вибухонебезпечних предметів.

Найбільше захоплення у вихованців навчального закладу викликав пожежний автомобіль, що є на озброєнні у рятувальників. Дітям також показали бойовий одяг рятувальників, а також апарат захисту органів зору та дихання, в якому рятувальники працюють у задимленому середовищі, а потім діти захопливими вигуками супроводжували демонстрацію подачі води та піни, а окремі щасливчики змогли навіть це робити разом з представниками пожежно-рятувальної служби, а потім також приміряти одяг рятувальника.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ