Питання поселення людей з інших областей на території Новояворівської громади

З 24 лютого Україна перебуває в стані війни, яку на нашу землю привела росія. Особливий удар припав на східні та центральні області нашої держави. Там йде війна, ракетні обстріли руйнують домівки людей. Ця ситуація спричинила велику кількість вимушено переміщених осіб.
З дня оголошення війни робота міської ради повністю змінилася. В умовах воєнного часу органи місцевого самоврядування займаються тим, чим раніше ніколи не займалися – вирішенням питань гуманітарної допомоги внутрішньо переміщених людей, будування блокпостів, забезпечення охорони громадського порядку силами громадських формувань.
❓Резонансу в громаді набуло питання поселення людей з інших областей нашої держави.
Ситуація з поселенням виглядає наступним чином:
▪️ на початку війни керівництвом Новояворівської міської ради було прийнято рішення розгорнути пункти поселення і обігріву людей на території нашої громади.
? Пункти поселення – це комунальні заклади Новояворівської громади, що мають ліжкомісця (Новояворівське вище професійне училище та санаторій «Шкло»); пункти обігріву – для тимчасового перебування людей (приміщення Новояворівського закладу освіти №1).
❗️Спільно було прийнято рішення НЕ ПОСЕЛЯТИ НА ПОСТІЙНІ ЛІЖКОМІСЦЯ ЧОЛОВІКІВ призовного віку.
▪️На третій день війни міська рада повністю володіла і володіє інформацією про кількість людей, що перебувають у комунальних закладах громади та людей, що поселилися у приватному секторі.
Ми вдячні мешканцям за те, що відгукнулися і відкрили свої домівки для тих людей, що зараз втікають від війни.
ℹ️ За останні декілька днів у нас поселилося близько 500 осіб. Багато людей через 2-3 доби від’їжджають за межі громади. Усі вимушено переміщені особи залишають копії паспортів у пункті розміщення і далі перевіряються правоохоронними органами. За 1, 2 березня було відвідано і повідомлено всіх військовозобов’язаних внутрішньо переміщених осіб щодо взяття на тимчасовий військовий облік, 34 особи зголосилися і прибули до військового комісаріату самостійно.
? Станом на сьогодні, у комунальних закладах громади поселено 34 особи, в будинках приватного сектору – 280.
Ситуація щодо поселення є контрольованою, спільна робота із правоохоронними органами і військовими обліковцями продовжуватиметься.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ