Інвентаризація в Яворівському районі гідротехнічних споруд

15 лютого 2017 року перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Рак за участю в.о. начальника відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Романа Кавецького, завідуючого сектором цивільного захисту райдержадміністрації Богдана Рурки, головного спеціаліста юридичного відділу райдержадміністрації Віри Доскоч, головного спеціаліста відділу державної реєстрації Юрія Савостіна, спеціаліста Жовківського управління водного господарства Люби Шипки провів нараду з питання прийняття на баланс місцевих рад безхазяйних гідротехнічних споруд та передачі в оренду водних об’єктів.
Відповідно до проведеної інвентаризації в Яворівському районі нараховується 436 штук гідротехнічних споруд: 115 мають балансоутримувача; 321 – безгосподарні.
Органами місцевого самоврядування прийнято 18 рішень сесій щодо взяття на облік безгосподарних гідротехнічних споруд на штучних водних об’єктах в кількості 221 штук.
Для сприяння органам місцевого самоврядування у прийнятті рішень щодо взяття на облік безгосподарних споруд направлена інформація щодо наявності гідротехнічних споруд згідно проведеної інвентаризації.
Водні об’єкти для ефективного використання передаються в оренду. Під час оренди змінюються орендарі. Знаходження гідротехнічних споруд у власності громад – це гарантія їх збереження та передачі орендарям в користування за призначенням.
Під час наради проведено моніторинг наявності водних об’єктів на території району та передачу в оренду.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ