Курс про історичні та мистецькі передумови формування Яворівщини

У Новояворівському краєзнавчому музеї (на базі якого працює Центр освіти дорослих) усі охочі навчались на курсі “РОЗВИТОК КУЛЬТУРНОГО ПРОСТОРУ. ІСТОРІЯ ТА МИСТЕЦТВО”. Про це повідомляє Гостинець.

Учасники мали можливість зануритися в історичні та мистецькі передумови формування регіону Яворівщини та України загалом. Авторську розробку навчального курсу та професійний підхід до викладання тренінгів забезпечили мистецтвознавець Софія Роса-Лаврентій та історик Микола Глова.

В рамках курсу охоплено період від перших мешканців території сучасної України до сьогодення. Пізнавали їхні культурні особливості та прояви інших культур на їхнє формування. Вплив античних майстрів на неперевершене мистецтво золотих прикрас Великої Скіфії, ознаки візантійського стилю в архітектурі та іконописі Русі, соціально-економічні та культурні традиції Руського королівства, Розквіт українського бароко у часи Козацької держави, культурно-просвітницькі рухи 19 ст, модернізм та український авангард… коли це спостерігаєш переконуєшся у безперечній єдності європейської та української культури.

Навчальний курс “РОЗВИТОК КУЛЬТУРНОГО ПРОСТОРУ. ІСТОРІЯ ТА МИСТЕЦТВО” проводиться в рамках проекту “Розвиток особистісного потенціалу жителів Яворівщини на базі Центру освіти дорослих” Громадською організацією “ГОСТИНЕЦЬ” за фінансової підтримки DVV International в Україні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ