Латвійські інструктори проведуть новий курс підготовки українських військових на Львівщині

У 184-му Навчальному центрі Національної академії СВ розпочато новий цикл підготовки українських інструкторів латвійськими військовими фахівцями.
Розпочалися чергові курси підготовки українських інструкторів під керівництвом військовослужбовців Збройних Сил Латвії. Вони проходитимуть у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Це вже сьомий цикл навчань, який відбуватиметься в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна». Про це повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.
На церемонії відкриття були присутні представники керівного складу 184-го Навчального центру і делегація від Збройних Сил Латвії на чолі з капітаном Каспером Ваусте.
За словами заступника начальника 184-го Навчального центру з морально-психологічного забезпечення підполковника Володимира Безбородова, попередні шість циклів показали чудовий результат – було успішно підготовлено більше 150-ти українських інструкторів.
«Вони перейняли увесь передовий досвід європейських армій та здатні застосовувати отримані знання на практиці. Я впевнений, що наша співпраця буде плідною та результативною», – підкреслив офіцер.
Вже від вчора розпочались теоретичні і практичні заняття, які проводять досвідчені інструктори Збройних Сил Латвії. Навчання триватимуть десять днів.
Двадцять чотири військовослужбовці Збройних Сил України після закінчення курсів зможуть здійснювати підготовку курсантів 184-го Навчального центру на якісно новому рівні. Окрім цього, вони отримають сертифікати, які засвідчать повне засвоєння нових знань та вмінь, які їм передали латвійські колеги.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ