Лікарі виходили 12-річного Святослава з Новояворівська, який ледь не втопився в озері

Лікарі “Охматдиту” виходили 12-річного Святослава у вкрай важкому стані, який ледь не втопився в озері
Сім’я із Новояворівська. Мама – медсестра, батько – Захисник України. Загинув під час повномасштабного вторгнення. Трапилося усе, коли Святослав пішов гуляти з другом. Хлопці вирішили піти до місцевого озера. Ймовірно, Святослава зловила судома в ногах і хлопчик пішов під воду.
До шпиталю 12-річний хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом – утоплення у прісній воді.
До слова, вже через 2 хвилини занурення в прісну воду у кров переходить біля 50% води від аспірованої. Значно пізніше вода проникає в кров із шлунка та кишківника. Виникає гіперволемія з вираженою гемодилюцією, гемолізом, гіперкаліємією, гіпонатріємією, гіпокальціємією, гіпохлоремією, гіпопротеїнемією.
Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Це усе впливає негативно на мозок та на інші органи. Злагоджені дії медиків «Охматдиту» стабілізували стан дитини. Зараз вже є позитивна динаміка з боку легень.
“Святослав поступив із сатурацією 70 із нестабільною гемодинамікою. Ми підтримували серцево-судинну діяльність. Був набряк легень і РДС 3-го ступеня. З легень санувалась велика кількість кровянисто-пінистої мокроти. У Святослава була клініка катехоламінового шоку. Нам вдалося це все скорегувати. Була важка гіпокоагуляція, тобто наявна кровотеча із інтубаційної трубки та кров’янисті виділення із прямої кишки. Сьогодні хлопця зняли зі штучної вентиляції легень”, – розповіла завідувачка відділення реанімації Віра Приймакова (Віра Приймакова).
“Утоплення у прісній воді є одним із найгіршим, бо прісна вода дуже швидко всмоктується і створює набряк легень”, – додала Віра Приймакова.
Зараз хлопець поступово відновлюється.
Бажаємо Святославу міцного здоров’я!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ