В Яворові вшанували пам’ять воїнів-афганців

У середу, 15 лютого, у Яворові відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160 375 військовослужбовців – вихідців з України, 3 360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3 560 – стали інвалідами.
Афганська кампанія залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
Традиційно урочистості розпочались з відправи екуменічної панахиди та громадського віче.
Привітали присутніх з 28-ю річницею виведення військ з Афганістану та Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав голова райдержадміністрації Орест Хлян та голова Районної ради Володимир Сичак.
Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам –інтернаціоналістам Яворівщини» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Учасники пам’ятного дійства віддали шану воїнам-інтернаціоналістам покладанням квітів до пам’ятних знаків Тараса Григоровича Шевченка та Героїв Небесної Сотні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ