Львів хочуть об’єднати з 20 сусідніми містами та селами

12 грудня Львівська міськрада звернулася з пропозицією до Верховної Ради, Кабінету міністрів та голови Львівської ОДА щодо об’єднання Львова з 20 сусідніми населеними пунктами.

Як зазначили у пресслужбі Львівської міської ради, мерія пропонує об’єднати місто з громадами, які перебувають в адміністративному підпорядкуванні Львівської міської ради: м. Винники, смт Брюховичі та смт Рудне.

Також з громадами, які не брали участь в процесі об’єднання територіальних громад: ​у напрямку Жовківського району: місто Дубляни, села Малі Підліски, Ситихів, Малехів, Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі, Гряда, Воля-Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці. З Яворівським районом: села Бірки, Рокитне, Рясне-Руська, Підрясне, Паланки. У напрямку Городоцького району: села Суховоля, Оброшине, Пришляки; Пустомитівського району: села Конопниця, Сокільники, Годовиця, Басівка, Лисиничі, Підбірці.

Громади, які брали участь в процесі об’єднання територіальних громад: Солонківська об’єднана територіальна громада, зокрема – територія села Зубра від об’їзної дороги до житлового масиву Сихів; Зимноводівська об’єднана територіальна громада: села Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка, Скнилів; Мурованська об’єднана територіальна громада: села Муроване, Сороки-Львівські, Гамаліївка, Кам’янопіль, Ямпіль.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ