Маленький Яків потребує допомоги небайдужих людей

Нашої допомоги потребує півторарічний Яків з Яворівщини.

У хлопчика рідкісне ускладнення після пересадження печінки. Зараз за життя хлопчика борються бельгійські медики. На лікування сина батьки вже витратили майже 200 тисяч євро. Далі платити нічим. Тож благають про допомогу всіх небайдужих.

Проте він уже пережив непросту операцію на серці. А згодом – і трансплантацію печінки. Життя немовляти рятували бельгійські медики. Операцію провели успішно.

З України Якова терміново доправили до клініки в Бельгію. У хлопчика діагностували рідкісне ускладнення, пов’язане з дією препаратів, які призначають після пересадження печінки.

“Зараз у нього є гематолігічні проблеми, проблеми з дихальною системою це дуже складний механізм реакції організму двічі оперованої дитини, плюс дитини з трансплантованою печінкою на імуносупросивний препарат”, – говорить Галина Курило, завідувачка відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених Львівської дитячої клінічної лікарні.

Минулого тижня в Якова сталися крововилив у легені та зупинка серця.

За одну добу перебування хлопчика в реанімації родина має платити півтори тисячі євро. Таких грошей у батьків Якова немає. Тож медики лікують у борг.

Коли саме хлопчик з мамою повернуться додому, наразі невідомо. Хоч лікування доволі складне й тривале, медики вже зауважують позитивну динаміку одужання. Кажуть, шанси на повноцінне життя в дитини є.

Реквізити для допомоги хлопчику:
Картка Приватбанку
5168 7554 2805 8909
Юрій Юхимів, батько

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ