На Яворівщині прикордонник потрапив на лаву підсудних за порушення правил несення служби

Яворівський районний суд розглянув матеріали, які надійшли від військової прокуратури Львівського гарнізону, про притягнення до адміністративної відповідальності молодшого інспектора відділу прикордонної служби «Краковець» Мостиського прикордонного загону Державної прикордонної служби України – за ст. 172-18 КУпАП (Порушення правил несення прикордонної служби).
Суд встановив: згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, молодший інспектор відділу прикордонної служби «Краковець» О. порушив правила несення прикордонної служби, як особа, яка входить до складу наряду з охорони державного кордону України, а саме: не вів належного спостереження за місцевістю і транспортними засобами, які прибувають для виїзду з України, внаслідок чого порушник потрапив непоміченим в пункт пропуску.
Прикордонник в суді визнав факт вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-18 КУпАП, та пояснив, що втратив пильність через великий пасажиропотік, пообіцяв надалі бути уважним, просив суворо не карати, оскільки має на утриманні малолітню дитину та є учасником АТО.
Суд постановив: справу про адміністративне правопорушення відносно О. у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-18 КУпАП – закрити.
Звільнити О. від адміністративної відповідальності за скоєння правопорушення, передбаченого ст. 172-18 КУпАП, обмежившись усним зауваженням.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ