Мати хотіла вивезти сина з України за підробленим документом

Вчора, у середу, 9 травня 2018 року, через пункт пропуску «Грушів» на виїзд з України прямувала 30-річна громадянка України зі своїм неповнолітнім сином.
Як інформує прес-служба Львівського прикордонного загону, на паспортний контроль жителька Хмельницької області надала нотаріально завірену заяву батька дитини про дозвіл на вивезення її за кордон.
У ході перевірки прикордонники встановили, що батько на момент видачі заяви перебував за межами України. Відповідно, фізично він не міг підписати наданий прикордонникам документ. Під час бесіди з’ясувалось, що нотаріус, яка видала це доручення, знайома цієї жінки, тому і погодилась оформити документи без присутності батька.
Враховуючи виявлені ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів», прикордонники направили представникам Нацполіції України відповідне повідомлення. Через кордон матір з сином не пропустили та передали співробітникам поліції.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ