Друкарня в Яворові

Учора, 28 березня, чергова сесія Яворівської міської ради ухвалила одноголосно рішення про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади м. Яворова будівлі на вул. Львівській, 30, загальною площею – 563,4 кв м, де колись була розміщена районна друкарня, що належить Львівській обласній раді, – без відчуження у приватну власність.
За словами міського голови Яворова, після ремонту тут будуть обладнані зали для спортивних секцій.
«Адже, доведену до банкрутства офіційним Львовом Яворівську районну друкарню, реанімувати не вдасться. Міськрада вже обладнує друкарський цех при редакції газети «Яворівський голос», куди журналістам свого часу вдалося випросити у Львівської облради деяке обладнання», – каже мер.
На думку депутата Яворівської міської ради, директора КП «Стадіон ім. Євгена Смука» Михайла Грицана, які саме спортивні секції будуть діяти в приміщенні колишньої друкарні, вирішуватиме мерія за участі громади.
Довідка
Ще в сиву давнину місто Яворів було потужним осередком друкарства в Галичині: на яворівському передмісті, при костелі святого Миколая ще в 1618-1622 друкар Ян Шеліга видав 8 книг, з яких – дві інтермедії українською мовою.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ