Медицина катастроф – це одна з найважливіших галузей медицини

Медицина катастроф – це одна з найважливіших галузей медицини, основним завданням якої є надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. На жаль, але надзвичайні ситуації зараз зустрічаються дуже часто, наприклад, повінь, пожежа, обвалення будинку, все це події, в результаті якого можуть постраждати багато людей.
9 лютого 2017 відбулася зустріч голови Яворівської райдержадміністрації Ореста Хляна , голови Яворівської районної ради Володимира Сичака з представниками медицини катастроф Яворівського району з метою визначення місць дислокації бригад, для того, щоб своєчасно і ефективно надати необхідну допомогу постраждалим.
Пріоритетними завданнями таких служб є організація та надання різної допомоги, пов’язаної з різними вадами здоров’я постраждалих, евакуація із зони катастроф, організація госпіталів, забезпечення медичних пересувних штабів і госпіталів, а також робота з прогнозування надзвичайних ситуацій і багато іншого.
Як правило, лікарі, які працюють у сфері медицини катастроф, стикаються з ситуацією, коли їм необхідно за короткий період часу надати допомогу кільком десяткам людей у досить екстремальних умовах роботи.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ