Мешканці Новояворівська вийшли на мітинг через зрив опалювального сезону

Сьогодні, у середу, 31 жовтня 2018 року, обурені жителі міста Новояворівськ вийшли на акцію протесту через зрив опалювального сезону.
Мітинг розпочався о 16.00 год. на центральній площі міста, перед головною сценою ПК “Кристал”.

Мешканці висунули три головні вимоги:
1. Відновити гарячу воду та теплопостачання у місті Новояворівськ.
2. Дозвіл на відключення житлових будинків від мереж централізованого теплопостачання.
3. Покарати винних за зрив опалювального сезону у місті.

Нагадаємо, майно Новояворівської ТЕЦ арештували за клопотанням у НАБУ, яке підозрює ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія» братів Дубневичів у причетності до розкрадання понад 300 млн м3 природного газу на суму понад 1,4 млрд грн.

За матеріалами слідства, на Новояворівській ТЕЦ присвоїли газ, який був поставлений за пільговими цінами для виробництва теплової енергії населенню. Замість населення газ продавали ДП «Енергоринок» за ринковими цінами.

Через це мешканці Новояворівська не отримують гарячої води і досі не розпочався опалювальний сезон.

Для того, щоб Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ знову запрацювала, Нацагенство із розшуку матеріальних активів (АРМА) обрало управителем обох підприємств компанію ТОВ «Гарант Енерго М».

19 жовтня у ЛОДА за участі Олега Синютки відбулось засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого представники компаній «Енергія-Новояворівськ» та «Енергія-Новий Розділ» пообіцяли не перешкоджати новому управителю обох ТЕЦ компанії «Гарант Енерго М» вчасно запустити опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі.

23 жовтня новий управитель Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ ПП «Гарант Енерго М» уклав з НАК «Нафтогазом» договір на постачання газу, однак роботу електростанції досі не вдалось запустити.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ