Мобілізований більш ніж на рік покинув свою частину

На Львівщині мобілізований більш ніж на рік покинув свою частину. У суді він просив застосувати до нього Закон “Про амністію”. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status quo.
Чоловік був мобілізований 27.05.2014 р. та служив стрільцем помічника гранатометника 3-го відділення охорони, 2-го взводу охорони, 2-ї роти охорони. 8 січня 2015 року умисно, без поважних причин, самовільно залишив військову частину – польова пошта В0111, що знаходиться у с. Вербляни Яворівського району. Більш ніж через рік – 6 квітня 2016 року він повернувся у військову частину та наказом командира був звільнений та виключений зі списків особового складу.
В судовому засіданні обвинувачений у вчиненому розкаявся, просив суворо не карати та застосувати до нього Закон України “Про амністію у 2016 році”.
Яворівський районний суд Львівської області призначив чоловіку покарання за ч.3 ст. 407 КК України у виді двох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі п.в статті 1 Закону України “Про амністію у 2016 році” від 22 грудня 2016 року.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ