Яворівський район у лідерах по захворюваності на кір

У Львівській області за тиждень (30.08-05.09) зареєстровано 102 випадки кору, в тому числі 70 дітей до 17 років, що становить 68,6%. Серед дорослих – 32 випадки (31,4%). На минулому тижні – 83 випадки, збільшення на 19 випадків. Найбільше зареєстровано у вікових групах та 5–9 р. та 1-4 р. 82,8% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 88 осіб (86,3%), у тому числі 59 дітей віком до 17 років. З початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 6 002 особи, в тому числі 4111 дітей і 1891 дорослих. Спалахів в організованих колективах не зареєстровано. Протягом тижня отримали щеплення проти кору 708 осіб, в тому числі 10 дорослих.

Найбільше хворіють кором на територіях: м. Львів, Пустомитівський, Стрийський, Яворівський, Городоцький, Перемишлянський райони.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення. Також у Міністерстві охорони здоров’я затвердили наказ про проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих.

Відповідно до зазначеного наказу, впродовж 2018 року забезпечується проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями:

• серед груп професійного ризику: медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров’я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони);
• студентів навчальних закладів без обмеження віку.

Для проведення імунізації цих груп дорослих вакцини є в наявності. Для щеплень КПК в Україну наразі постачається вакцина «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн», вона якісна, ефективна і безпечна, надається державою безоплатно.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ