“Музична дефіляда: майстер-клас гри на гітарі від о. Михайла Вербицького” у Завадові

10 серпня 2018 р у селі Завадів відбувся захід “Музична дефіляда: майстер-клас гри на гітарі від о. Михайла Вербицького”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Олена Бутко.
“Уже вдруге в Завадові чудові організатори голова ГО “Жіночй вибір України” Ганна Папірник, зав. Народного дому Надія Ребець та бібліотекар Наталія Бурій організовують місцеву юнь та запрошують молодь з різних куточків Яворівщини на музичну дефіляду (дефіляда – забава, урочисте дійство, гулянка, гучне свято з веселою компанією, смаколиками та музикою). Цікаво пропагують історію, знайомлять з постаттю автора мелодії Українського Славня о. Михайла Вербицького, котрий був парохом у Завадові у 1850-52 рр.
Захід проводиться за підтримки департаменту культури ЛОДА, Яворівської РДА, Яворівської районної ради, райвідділів культури та освіти, управління соцзахисту, керівництва села, вчителів та батьків юних завадівців.
Цьогоріч вперше у дійстві взяли участь вихованці студії “Лисицяproduction” (Ю. Сувала) з Яворова, Оселі, Рогізно, а також і Завадова. Уже кілька місяців уроки танцю “Лисицяproduction” проводить і тут.
А що в Завадові так багато охочих пропагувати культуру і стільки маленьких артистів підростає, то цілком справедливо, що саме тут надзвичайно потрібний сучасний Народний дім. Про це постаралися ті, кому це належить за посадою. Ремонтні роботи ще закінчуються, завадівці готуються до його святкового відкриття. А молодь вже випробувала на міцність та надійність і новенькі крісла, і сцену.” – йдеться у повідомленні.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ