На 68-році життя відійшов у вічність о. Михайло Писко

Учора ввечері, 20 лютого 2019 року, на 68-році життя упокоївся у Бозі о. Михайло Писко, священик Львівської Архиєпархї УГКЦ.

Заупокійні Богослуження:
Парастас за участю Митрополита Ігоря – 21 лютого 2019 року о 20:00 год.
Похорон – 22 лютого 2019 року об 11:00 год.
Заупокійні Богослуження відбудуться в церкві святого Юрія у смт. Шкло.

Довідка
Отець Михайло Писко народився 15 серпня 1951 році в с. Воля-Судківська Мостиського р-ну Львівської обл.
Після закінчення школи навчався в Сільськогосподарському технікумі в с. Новоселище Золочівського району, який закінчив у 1972 році.
Впродовж багатьох років працював згідно фаху, а відтак, здобувши ще спеціяльність електрозварника, працював у Львівському монтажному управліні СУ-32 за спеціяльністю.
У часи переслідування Української Греко-Католицької Церкви не завагався і в 1980 році одружився, приймаючи Святу Тайну Подружжя від підпільного греко-католицького священика.
Відчувши покликання до священичого стану, незважаючи на гоніння Церкви, вирішує здобути необхідну формацію і служити Українській Греко-Католицькій Церкві.
8 грудня 1990 року був рукоположений на священика владикою Софроном Дмитерком, Єпископом Івано-Франківської Єпархії.
Після повернення Блаженнішого Мирослава Івана Кардинала Любачівського, Глави УГКЦ, до Львова о. Михайло отримує призначення на душпастирське служіння у 1992 році в с. Наконечне Друге та с. Чолгині Яворівського району як завідателя парафій.
Окрім цього доповнює свої богословські студії, навчаючись в Івано-Франківському Теологічно-Катехитичному Духовному Інституті на богословському факультеті, який завершує у 1994 році, здобувши кваліфікацію богослова та викладача рілігієзнавства.
В 1996 році отримав нове душпастирське призначення як завідатель парафій в селах Тернавиця, Бердихів та Підлуби Яворівського району. Відтак був іменований адміністратором парафій в селах Бердихові і Підлубах та звільнений зі служіння в с. Терновиця.
У 2002 році був перенесений на душпастирське служіння до парафії св. влкмч. Юрія у смт. Шкло Янівського деканату, де виконував своє служіння до останньої хвилини.
Ревно виконуючи своє священиче служіння більш як 28 років, о. Михайло Писко залишає про себе пам’ять серед вірних як невтомний борець за спасіння людських душ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ