На “Краковці” вилучили позашляховик

Працівники Львівської митниці ДФС викрили спробу незаконного ввезення розкішного позашляховик‎а. Громадянин України намагався ввезти автомобіль за викраденими документами.
Про це повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
У пункт пропуску «Краковець-Корчова» смугою руху «зелений коридор» в напрямку «в’їзд в Україну» прибув транспортний засіб VOLVO XC90 під керуванням громадянина України 1981 р.н., уродженця м. Вінниці. До митного контролю водій подав пакет документів, згідно з якими автомобіль зареєстровано в Італії, а він користується ним на підставі доручення.
Однак під час перевірки працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС зауважили, що літера В (країна реєстрації – Бельгія) реєстраційного номерного знака змінено на літеру І (країна реєстрації Італія). В подальшому митники розкрутили цілий клубок підробок, які пізніше підтверджено документально. Так, бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу є викраденим в Італії, також нема даних щодо реєстрації автомобіля в цій країні. Доручення на право керування транспортним засобом є підробленим.
Насправді ж автомобіль було придбано на аукціоні у США, а згодом через литовську фірму транзитом переміщували на адресу м. Вінниці.
Отже, громадянин намагався перемістити через митний кордон України товар з приховуванням від митного контролю з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять не правдиві відомості щодо відправника, отримувача та ціни транспортного засобу.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Автомобіль VOLVO XC90 2006 року випуску вилучено. Справу скерують до суду.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ