На Львівщині модернізуватимуть існуючі пункти пропуску через держкордон

Питання модернізації існуючих пунктів пропуску через державний кордон та можливості будівництва нових пунктів обговорили на 15 засіданні українсько-польської міжурядової Координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва. Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Зокрема, обговорили плани реалізації проекту модернізації інфраструктури у пункті пропуску «Краковець-Корчова» та створення тимчасової інфраструктури в його рамках на період будівництва ділянки для оформлення легкового автотранспорту та автобусів на відрізку дороги М10/А4. Українська сторона запропонувала влаштувати тимчасову ділянку дороги від точки стику доріг М10/А4 вздовж лінії кордону до діючої частини пункту пропуску (на українському боці кордону) для проїзду виключно легкового автотранспорту.

«Підготовчі роботи зі створення тимчасової інфраструктурі вже розпочаті. Бачимо необхідність розмежування легкового і вантажного напрямків в автомобільному пункті пропуску «Краковець-Корчова». Рада сьогодні рекомендувала пришвидшити з української сторони виконання робіт, пов’язаних із влаштуванням ділянки для легкового автотранспорту та автобусів на відрізку дороги М10/А4. Такі ж рекомендації і щодо модернізації української частини пункту пропуску «Устилуг–Зосін», – поінформував В’ячеслав Негода.

За його словами, у квітні цього року запланована зустріч експертів обох сторін, які проаналізують потреби та можливості будівництва нових пунктів пропуску «Лопушанка – Міхновець» та «Адамчуки – Збереже».

Міжурядова Координаційна рада приділила увагу також питанням транскордонного співробітництва, просторового планування, рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій, запобігання та протидії правопорушення під час перетинання українсько-польського кордону. Обговорили сторони і хід виконання Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ