Прокуратура розкрила нові факти у справі побиття солдата на Яворівщині

Військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк повідомив деталі щодо інциденту у військовому середовищі, коли солдат втратив селезінку через побої офіцера.
За словами Сенюка, на цьому історія не завершується: «У придачу ще й встановлюється факт вимагання та одержання ним хабара від трьох бійців, серед яких також є вищевказаний потерпілий солдат. У понад 64 тис. російських рублів та 16 тис. гривень він оцінив непритягнення до відповідальності цих трьох військовослужбовців, а також надання дозволу на виїзд за межі Яворівського гарнізону потерпілому солдату».

За вказаними фактами внесено відомості в ЄРДР за ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 426-1 КК України. Розслідують вказані злочини слідчі Яворівського відділу поліції ГУ Нацполіції України у Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюють військові прокурори Львівського гарнізону.

При цьому військовий прокурор наголосив, що поки не може ставити клеймо злочинця на військовослужбовцю: «Наразі у справі він проходить як підозрюваний. Але щойно отримаємо на руки результати експертиз, які, до речі, призначено, тоді повідомимо фігурантам справи про підозру. Не раніше. Усе по Закону. Презумпції невинуватості ще ніхто не відміняв, а сам же злочин розслідується ґрунтовно та об’єктивно. Винуватці не залишаться не наказаними».

Нагадаємо, інцидент трапився 17 липня під час навчального процесу. Як стверджують товариші постраждалого, старшина Сергій Ляпянін вдарив у живіт солдата В’ячеслава Явного, через кілька днів його госпіталізували і видалили пошкоджену селезінку.

За фактом отримання травми військовослужбовцем однієї з військових частин, що дислокується в Яворівському районі Львівської області, Військовою службою правопорядку у Збройних Силах України проведено перевірку, матеріали якої скеровано до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ