На Розточчі святкують повернення лелек

Вже стало традицією на Українському Розточчі проводити природоохоронну акцію «Збережи красу весни», в межах якої яворівчани святкують повернення лелек. В Яворівському національному природному парку повернення лелек зустріли майстер-класом «Пташка із соленого тіста».
В еколого-просвітницькому центрі Яворівського НПП відбуваються тематичні екозаходи. Для підростаючого покоління важливо пояснити, наскільки кожен з них причетний до відтворення та збереження біорізноманіття рідного краю.
Серед заходів яскравим і цікавим став майстер-клас «Пташка із соленого тіста», який провела народна майстриня України Оксана Маруняк. Учасники події, а це – шкільна молодь, батьки, вихованці гуртків, дошкільнята, знайшли собі заняття до душі: місили тісто, вирізали пташок, розмальовували готові пташки на свій смак.
Під час свята до Національного природного парку «прилетів» символічний лелека, якого встановили на гніздо, розміщене в дендропарку, а пташками із тіста прикрасили дерева та кущі, що пробуджуються від зимового сну.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ